Ngong

Gensyn

Præcis som jeg huskede det. Så ligger Ngong i alt sin støv og faverige huse, så smukt for foden af Ngong Hills. På en besynderlig måde føltes det, som at komme hjem. Nok fordi at kalenderen var fuld af gensyn med kendte ansigter. Selv i lufthavnen kendte jeg min taxichauffør – Mr. Celleb. Ud over taxi kørsel er han også musiker. Derfor dette fantastisk kaldenavn. 

Næsten integreret 
Jeg er nu med kenyansk sim-kort og Mpesa. Mpesa svare til det danske mobilepay. Nemt og bekvemt, og tanker din mobiltelefon op samtidig. Så jeg er relativt godt integreret nu 🙂

Masai-familien

På en gåtur op i Ngong Hills blev jeg inviteret hjem til en Masai familie. Jeg fik lov til at se deres perle kunst, som de er berømte for. Og komme indenfor i hytten. Det bløde træ som hytten er bygget af, er malet over med gammel motorolie. Så kan små dyr ikke spise sig igennem det. I centrum af hytten er bålstedet placeret, med små bænke rundt om. Ud til siderne er der sovepladser. Kun adskilt af bærende stolper. Ingen vægge eller forhæng. Hytten rummer en hel familie med børn og to ægtepar af den ældre og yngre generation. Der er trængt. Tanken om det ikke eksisterende privatliv slog mig, imens jeg sad der. Her leves der i en symbiose, der er i en så skærende kontrast til vores higen efter individualisme.

Kulturel kodeks
At være blevet inviteret indenfor er en stor gestus. Nu er jeg accepteret af Masai folket ved Ngong Hills. Får jeg brug for hjælp, så kan jeg referere til denne Masai familie, og nemmere få hjælp af andre Masaier i området. 

Gæstfrihed

Gæstfriheden er generelt stor i Kenya. Og når jeg bevæger mig rundt alene som hvid, så er den om endnu større. For endnu en gang er jeg blevet gjort opmærksom på, at hvide mennesker altid er i grupper. Så kenyanerne nyder at have mig alene. Og jeg nyder de spontane oplevelser. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s