Kikambala

Aften ved havet 

De tre stjerner i Orions bælte står lavt til venstre for mig. Jeg kaster linen ud endnu en gang. Indtil nu har jeg kun mærket de små rastløse ryk af små fisk, som tømmer linen for madding. Jeg kunne godt bruge et godt huk. Lidt adrenalin pumpe i blodårene. Det ville opveje de sviende bid af små uidentificeret dyr i havet. 

Krebs og lygter

Min medbragte mini lygte er væk. Jeg var så letsindig at lægge den i min åbne sandal. Det har en krebs taget som en klar udfordring. De løber rundt på stranden. Tiltrukket af lysene fra hotellerne. Men min lygte var altså slukket! 

Sea safari

Når tidevandet trækker sig ud i det Indiske ocean. Så blottes koralrevet. Med sine støvgrønne og brune nuancer, så ser det kedelig og trist ud på lang afstand. Men tættere på, så kommer der de mest fantasifulde former frem, i et væld af farver og mønstre. Revet fungerer som en naturlig mur. Holder de store vanddyr på afstand fra stranden. Samtidig bliver alle de små dyr mere synlige i det lave vand. Med trænede øjne kan der ses søstjerner, søpølser, store muslingeskaller, og søpindsvin i alle afskygninger. Små eksotiske fisk er blevet fanget i de naturlige opstået vandbassiner. 

Når vandet vil ind mod strandkanten igen. Så blafre søstjernernes arme fra deres små skjulesteder, som en lokkende tilskyndelse. Og de små krebs kommer ud af deres huller ved strandkanten. Fuglene synger advarende, imens de flyver lavt. Fiskerne kan ses bevæge sig ind mod stranden. Nogle dage med udsigt til op til flere kenyanske shillings. Andre dage med udsigt til en aften på tom mave. Hvor smukt havet end er for en turist. Så er det først og fremmest de lokales indtægtskilde og mulighed for overlevelse. 
Abe alarm 

Det mest fantastiske ved at husene har bliktag er, at det fungerer perfekt som alarm, når aberne indtager hotellets have. De kommer løbende hen over dem, som kom Thor i sin stridsvogn med svingende hammer. At se dem spise af tamarind frugterne i træerne. Frie og ukuelige. Det er en særlig oplevelse. 

Palme klatring
At se kenyanerne bestige palmerne er  et syn for sig. Hver morgen vil mænd kravle op og hente en sirup-agtig masse, som har dryppet ned i flasker hele natten. Det bliver ved kortvarig gærring til palme vin. Man kan se på palmerne, om de bliver brugt til vin. For siruppen tappes dér, hvor blomsten ellers skulle udvikle kokosnødder. Mændene kravler op i et roligt og stabilt tempo. Foden sættes selvsikkert på stammen, som havde den en usynlig indbygget trappe. Kropsbevidstheden er beundringsværdig. Bestemt ikke præget af den vesteuropæiske stillesiddenhed. 


Hjem igen

Jeg giver op. Fiskene vil ikke bide. Og stjernebæltet har rykket sig for langt ind mod midten af himlen. Ingen fisk i nat. Godt jeg kan købe min egen mad, og kun lade naturen velsigne mig med fisk, når den finder sig gavmild nok. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s